Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Margaret Killjoy: Χώρα φαντασμάτων

Ο Δήμος Χοράτσκι είναι Μπορόλος δημοσιογράφος και κυνικός πατριώτης, που έχει αφήσει πίσω του τις ημέρες της σκανδαλοθηρίας. Αλλά όταν η εφημερίδα του τον στέλνει στο μέτωπο, ενσωματώνεται στον Αυτοκρατορικό Στρατό και μπροστά του αποκαλύπτεται η γυμνή πραγματικότητα της αποικιακής επέκτασης.

Οι περιπέτειές του τον οδηγούν μέσα από χωριά και αγροτικές κατοικίες στη σπουδαία προσφυγική πόλη της Ρονόπλ, χτισμένη από γυαλί, ατσάλι, και πέτρα, ενόσω ένας πόλεμος μαίνεται γύρω του. Η αυτοκρατορία πολεμά για άνθρακα και σίδηρο, οι αναρχικοί, όμως, της Ρον πολεμούν για τον τρόπο ζωής τους.

Η Μάργκαρετ Κιλτζόι είναι συγγραφέας και μουσικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μέριλαντ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της το πέρασε περιπλανώμενη. Έχει γράψει διηγήματα και μυθιστορήματα, ήταν υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού SteamPunk και έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους λογοτεχνίας και πολιτικής. Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος της φεμινιστικής black metal μπάντας Feminazgûl και του dark pop σόλο πρότζεκτ Nomadic War Machine. Είναι τρανς και αναρχική.